Cum participi

Formează o echipă de 3-5 copii, cu vârste cuprinse între 6 - 13 ani, alege categoria folclorică care îi inspiră și ajută-i pe copii să ducă mai departe folclorul românesc printr-o interpretare modernă, folosind cărămizile LEGO®.

Pasul 1: Formare echipe și înscriere

Coordonatorul (părinte sau cadru didactic) formează o echipă din minim 3 – maxim 5 copii, cu vârste între 6 - 13 ani și înscrie echipa, folosind formularul de AICI.

Înscrierea se poate face și fără videoclipul de prezentare a lucrării (urmând ca acesta să fie urcat ulterior în cont), până la data de 11 aprilie, ora 23.59.

Pasul 2: Alegere tematică

Echipa formată își alege tema pe care dorește să o reinterpreteze sub forma unui obiect construit din cărămizi LEGO® (minim 500 de cărămizi LEGO®). Aceasta poate cuprinde orice element folcloric (din modă, gastronomie, arhitectură etc.), îmbinat cu un element din jocurile moderne ale copiilor (jocuri video, personaje animate sau vedete SF etc.). De exemplu, pot să imagineze personajele LEGO® pe post de Călușari, sau Batman purtând ițari.

Pasul 3: Validare înscrieri

Până la data de 11 Aprilie, construcția din cărămizi LEGO® trebuie definitivată în proporție de 70% și prezentată într-un filmuleț de maximum 2 minute, care se urcă în contul echipei, până pe 12 Aprilie ora 12.00.
Pe 12 Aprilie se începe validarea lucrărilor, urmând ca cele selecționate să fie anunțate până pe 14 aprilie.

Pasul 4: Finalizare lucrări și voting

După 14 aprilie, echipele ale căror lucrări au fost validate pot continua construcțiile.
Începând de pe 14 aprilie și până pe 30 mai la ora 23.59, se dă startul la voting-ul online pentru Premiul Publicului.

Pasul 5: Expoziția Imaginației și câștigători

În perioada 13 Mai – 1 Iunie, Băneasa Shopping City va expune cele mai creative și inovatoare construcții create în cadrul Expoziției Imaginației iar pe 1 Iunie va avea loc Marea Finală și anunțarea câștigătorilor.

Inscrie echipa }